de la fondare
Evenimente

Deversări ilegale de ape uzate documentate de S.A. ,, Apă-Canal Chișinău”! Agenții economici riscă amenzi, dar și ridicarea plăcuțelor de înmatriculare!

 

Angajații S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” au fixat ca obiectiv major identificarea agenților economici și persoanelor fizice care deversează ilegal în rețeaua publică de canalizare ape uzate, în lipsa permisului emis de Operator. 

În context au fost inițiate mai multe controale și verificări în teren a auto - vidanjelor, în sectoarele și suburbiile municipiului Chișinău fiind verificate și monitorizate peste 30 de vidanje.

Fiind depistate 3 auto – vidanje care activau ilegal, deversând ape uzate pe străzile Mesager și Transnistriei din Chișinău. Pentru neregulile înregistrare persoanele vor achita amenzi (de la 120 la 180 de unități convenționale aplicate persoanelor juridice, de la 6000 până 9000 lei). 

În primele două cazuri vorbim despre deversarea apelor uzate în sectorul Buiucani, în lipsa permisului necesar conform legislației, de către angajații unei companii private. Cel de-al treilea caz deversarea ilegală a apelor uzate a avut loc în sectorul Ciocana (a se vedea imagini foto).

De menționat că, imediat după documentarea acestor deversări neautorizate, unele din persoanele juridice atrase la răspundere au depus actele pentru prestarea serviciilor de vidanjare, conform cadrului normativ în vigoare. 

Pentru contracararea fenomenului deversărilor neautorizate și eventuale abuzuri cu rea intenție din partea unor agenți economici, Operatorul va intensifica activitatea în domeniu dat împreună cu alte autorități competente ale statului.

Totodată, Vă îndemnăm să nu apelați la persoane juridice și/sau fizice care prestează servicii ilegale de vidanjare și să nu fiți complici a fenomenului serviciilor ilegale. 

În cazul în care observați sau depistați cazuri de deversare ilegală a apelor uzate, care conduc la deteriorarea sistemului public de canalizare și produc pagube grave prin poluarea voluntară a mediului înconjurător, Vă rugăm să sesizați S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” la adresa de e-mail acc@acc.md sau la telefonul 022 256 666. 

 

Împreună avem grijă de Mediul Ambiant!