de la fondare
Evenimente

Gerul a îngheţat zeci de branşamente!!!

 

În pofida recomandărilor şi avertizărilor repetate, lansate de către reprezentanţii Întreprinderii, gerul din ultimele zile a lăsat fără apă mai mulţi locuitori ai capitalei, după ce zeci de instalaţii de apă neprotejate au îngheţat.

La Departamentul dispecerat al S.A. „Apă-Canal Chişinău” au fost înregistrate circa 10 de cazuri de îngheţ a branşamentelor şi a apometrelor. Este vorba, în special, despre instalațiile din sectorul particular, echipele intervenind la adresele vizate pentru a remedia problemele apărute.

În contextul menținerii gerului, pentru a evita eventuale avarii și cheltuieli inutile, S.A. „Apă-Canal Chișinău” îndeamnă consumatorii să asigure izolarea termică a locurilor de amplasare a instalațiilor de contorizare, a gurilor de acces, a rețelelor interioare de canalizare și a branșamentelor la apă, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă, inclusive capacul de acces care închide căminul trebuie să fie bine ermetizat. Gestionarii fondului locativ sunt obligaţi să protejeze aceste bunuri!

În cazul în care nu vor fi respectate condițiile solicitate, Operatorul nu poartă răspundere pentru sistarea ulterioară a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a înghețării instalațiilor de contorizare din lipsa protecției de către consumatorii non-casnici, dar și gestionarii fondului locativ.

Prin urmare, despre contoarele înghețate/ deteriorate, consumatorii pot anunța la numărul de telefon indicat în factura de plată.

Ulterior, conform, pct. 16 a Hotărârei ANRE nr. 363 din 25.08.21 achită pentru serviciile prestate la Centrul multifuncțional din str. Albișoara, 38.