de la fondare
Evenimente

Specialiștii furnizorului de apă în plină acțiune la Ciocana pentru a remedia o avarie produsă la rețele!

S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” aduce la cunoștința consumatorilor că, în scopul lichidării avariei la apeductul cu D-400 mm din str. Vadul lui Vodă din Chișinău, semnalată la data de 7.02.2023, personalul furnizorului de apă a fost mobilizat în vederea intervenției cu operativitate pentru efectuarea manevrelor specifice și a lucrărilor de lichidare a avariei. Astfel, pentru a evita orice deranjament și disconfort al locatarilor din zona afectată, lucrările de lichidare a scurgerii au demarat imediat. Începând  cu ora 8.00 și estimativ până la ora 17.00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii din străzile Vadul lui Vodă, Budești, Maria Drăgan, parțial.

Prima informație referitor la scurgerea din asfalt de pe strada indicată a apărut la ora 07:00, iar la 07:30 echipele furnizorului de apă deja erau în șantier. Cel puțin 7 de angajați sunt implicați la remedierea acestei avarii. Angajaţii furnizorului de apă au sistat apa de urgenţă și au intervenit prompt pentru lichidarea defecțiunii. Pentru a nu crea dificultate șoferilor, pe stradă a fost împrăștiat material antiderapant. Cauza avariei aducțiunii magistrale cu diametrul de 400 mm este gradul înalt de uzură, care datează din 1965, dar și condițiile meteo nefavorabile din ultimele zile.  

Imediat ce a fost localizată avaria, prin închiderea vanelor de delimitare, apa acumulată în conductă, a fost evacuată până la golirea completă a reţelelor.

Reiterăm, că S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” ia toate măsurile pentru furnizarea serviciilor de alimentare cu apă în condiții de maximă siguranță în toată aria de operare din mun. Chișinău și intervine în regim de prompt pentru remedierea eventualelor disfuncționalități/avarii, astfel încat impactul să fie redus la minim.

Pentru informații suplimentare Consumatorii sunt îndemnați să sune la Dispeceratul central, la numărul de telefon: 022-25-66-66 sau 022-85-77-77.