de la fondare
Evenimente

S.A. ,, Apă-Canal Chișinău” continuă verificarea consumatorilor! Cei care vor admite ilegalități riscă să fie deconectați !

Angajații furnizorului de apă intensifică controalele inopinate ale locurilor de consum, fie consumatori casnici, fie agenți economici. Astfel, au fost reluate controalele inopinate, dar și ordinare, atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi. Prin urmare, administrația S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”, atenționează toți clienții să acorde accesul angajaților furnizorului de apă pentru a efectua controalele respective.

Specialiștii furnizorului de apă, vor verifica toate locurile de consum din raza mun. Chișinău, inclusiv din suburbii, în scopul depistării și identificării încălcărilor în evidența serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, conectărilor neautorizate, consumurilor frauduloase, lipsei contractelor, violării sigiliilor etc.

Totodată, vă îndemnăm să ne sesizați la numerele de telefon: 022-256-666, 022-857-77, sau să ne scrieți pe adresa de e-mail: acc@acc.md, în cazul în care cunoașteți careva acțiuni ilegale comise de anumiți consumatori.

De asemenea, în mod repetat, Administrația furnizorului de apă îndeamnă toți consumatorii să depună cereri pentru conectarea la serviciul public de alimentare cu apă și canalizare, cu prezentarea actelor necesare. (vedeți site-ul întreprinderii www.acc.md). 

Mai mult decât atât, în scopul prevenirii și reducerii deversărilor apelor uzate cu depășirea concentrațiilor maxime admisibile (CMA) în rețeaua publică de canalizare, furnizorul de apă va intensifica și controalele agenților economici, care vor fi verificați non-stop. În cazul depistării încălcărilor prevederilor legale ce ţin de poluarea apei şi mediului, aceștia  riscă să fie sistați de la serviciile publice de apă și canalizare.

De asemenea, furnizorul municipal de apă, face un apel reiterat către toții agenții economici să își revadă procesul de lucru întru neadmiterea deversării apelor uzate cu concentrații majorate (CMA) de poluanți. Acest lucru este necesar pentru a evita suspendarea contractelor, dar și în scopul prevenirii răspândirii mirosului neplăcut,  punând în pericol buna funcționare a Stației de epurare.

Fiți responsabili, doar prin efort comun avem apă de calitate în mun. Chișinău și un mediu protejat!