130 ani de la fondare
Evenimente

Specialiştii S.A. „Apă-Canal Chişinău” au efectuat o vizită de lucru la Timișoara!

Reprezentanţii administraţiei S.A. „Apă-Canal Chişinău” au  efectuat  o vizită de lucru la ,,Aquatim” S.A.,  operatorul de apă și de canalizare din Timișoara, România. Scopul acestei întrevederi a fost vizitarea Staţiei de Epurare și anume eficacitate metodei ,,Ydro Process”, tehnologie de reducere a nămolului în exces, stocat la stația de epurare.

Timp de câteva zile, specialiștii furnizorului de apă au fost familiarizați cu modul și cu detaliile referitoare la această tehnologie ,,Ydro Process”,  implementată la Timișoara, evoluția Stației pe parcursul implementării și după, dar și economiile realizate datorită acestei tehnologii.

Precum și prima tehnologie implementată în România, privind valorificarea nămolului format la Stația de epurare pentru producerea energiei electrice și termice, producerea gazelor de sinteză și a carbonului care să fie utilizat atât în agricultură, cât și în construcții.

Astfel, specialiştii S.A. „Apă-Canal Chişinău”, de comun acord cu partenerii din România au studiat procesul de tratare  a apelor uzate, prelucrarea nămolului, deshidratarea acestuia, dar şi înlăturarea sută la sută a mirosului neplăcut. Printre subiectele discutate a fost şi modernizarea Staţiei de Epurare de la Chişinău din împrumutul oferit S.A. „Apă-Canal Chişinău” de către Berd şi BEI. 

Părţile au discutat, de asemenea, și subiecte ce țin de schimbul de experienţă, instruirea cadrelor, implementarea utilajului modern la Staţia de epurare din mun. Chişinău, stațiile de tratare, renovarea rețelelor de apă și canalizare, a fântânilor arteziene, asigurarea calităţii apei şi prestarea unor servicii de calitate.