130 ani de la fondare
Evenimente

Lucrări de reabilitare a apeductului pe strada Vladimir Korolenko din Chișinău!

Gata cu avariile înregistrate la rețeaua de apeduct de pe str. Vladimir Korolenko. Totul a fost posibil datorită lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apeduct, cu suportul financiar al Primăriei municipiul Chișinău. Prin urmare, pe str. Vladimir Korolenko, în perimetrul de la str. Vladimir Korolenko, 59 și până la str. Nicolae Testemițanu a fost renovat apeductul cu D-400mm, fontă ductilă, pe o lungime de circa 400 m. Lucrările au demarat la sfârșitul lunii iulie fiind executate de o companie privată contractată de S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” și s-au încheiat în termenii stabiliți.

Astfel, urmează ca toți consumatorii din zona respectivă să fie reconectați la apeductul nou. Noul apeduct va asigura cu servicii de calitate consumatorii din perimetrul străzilor Vladimir Korolenko și Nicolae Testemițanu.

Deşi pe moment toate aceste renovări au creat disconfort consumatorilor, datorită acestor intervenţii se vor reduce la maximum scurgerile de apă, sporind calitatea serviciilor prestate de furnizorul de apă pe o perioadă îndelungată. Toate aceste lucrări sunt coordonate cu municipalitatea. Mai mult decât atât, după finisarea lucrărilor a fost restabilit pavajul, fiind amenajate trotuarele și zona verde.

Precizăm, că vechiul apeduct era din 1968 având un termen de exploatare depășit.