de la fondare
Evenimente

S.A. „Apă-Canal Chişinău” a conectat la agentul termic circa 80% abonați!

 

O dată cu începerea sezonului de încălzire în mun. Chișinău din 7 noiembrie curent, S.A. „Apă-Canal Chişinău” a demarat conectarea obiectivelor fondului locativ municipal la sistemul centralizat de termoficare, conform contractelor încheiate. Astfel, administrația S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” informează că, de la începutul săptămânii curente, deja 54 de edificii din Capitală, din numărul total de circa 70 obiecte, au fost conectate la agentul termic. Astfel, în prezent, au fost conectate circa 80% de blocuri, gradinițe, spitale și agenți economici care primesc căldură de la cele trei centrale termice (CT-Aeroport, CT-Codru, CT-Costiujeni) ale S.A. „Apă-Canal Chişinău” ) din dotarea S.A. „Apă-Canal Chişinău”. Pentru început, agentul termic a fost livrat obiectivelor din sfera educației și instituțiilor medicale. Blocurile de locuit au primit agent termic dacă serviciul a fost solicitat în mod expres de gestionari.

Prin urmare, din numărul total de circa 70 abonați ai furnizorului de apă, au fost conectate:

• Grădinițe – 2

• Școli – 2

• Instituții medicale – 1

• Blocuri locative-50. 

Până la sfârșitul săptămânii urmează să fie conectate încă 7 de blocuri locative. În ceea ce privește agenții economici, o instituție de cultură, dar și 2 instituții medicale, conectarea se va face atunci când va fi o solicitare în acest sens. 

Precizăm că, pentru pregătirea centralelor termice de sezonul de încălzire 2022-2023 au fost executate diverse lucrări de profilaxie și reparații curente. 

Reamintim că, începând cu 7 noiembrie, a fost dat start sezonului termic 2022-2023 pentru toți consumatorii din municipiul Chișinău.