de la fondare
Evenimente

S-a stins din viață Nicolai Vetrogon, ex-director general al S.A. ”Apă-Canal Chișinău”…

În aceste momente de grea încercare, colectivul S.A. Apă-Canal Chișinău” este alături de familia ex-directorului general al S.A. ”Apă-Canal Chişinău”, Nicolai Vetrogon, un inginer iscusit care a muncit circa 30 de ani (1971-2000),  în cadrul întreprinderii cu multă dăruire de sine, și transmite sincere condoleanțe şi întreaga compasiune, aducând un pios omagiu în clipa grea a dispariţiei.

Lucrător emerit în domeniul serviciilor comunale al Republicii Moldova, Nicolai Vetrogon și-a început activitatea  în 1963 în Vodokanal,  în prezent având cea mai mare vechime în muncă în domeniul respectiv.

Fiind inginer de calificare înaltă, un om erudit și comunicabil, care a făcut o școală bună de producție pe șantierele de construcție a sistemului de alimentare cu apă și a sistemelor de ameliorație din Moldova, Azerbaidjan și Rusia, a reușit să pună în exploatare întregul complex al Staţiei de tratare a apei de pe râul Nistru, Staţia de epurare biologică a apei uzate etc.

Nicolai Vetrogon a pus accent în activitatea sa pe bazele de producție a întreprinderii. A reconstruit toate staţiile de ridicare a presiunii.  Construcţia rezervoarelor de apă potabilă și reconstrucţia schemei noi a sistemului de distribuţie a apei în urbe au fost rezultate apreciate atât de către colaboratorii întreprinderii, cât și locuitorii capitalei.

Colectivul şi administraţia S.A. “Apă-Canal Chişinău”, vor păstra cu profund respect şi deosebită recunoştinţă amintirile despre cel, care a fost Nicolai Vetrogon, o personalitate de înaltă ţinută civică, curat la suflet, principal, exigent, cu o energie debordantă şi cu o capacitate de muncă de invidiat. Colegialitatea şi colectivismul – particularităţi, care, îndeosebi, au stat la temelia activităţii pe tot parcursul vieţii.

Dispariţia  aduce  o umbră de tristeţe peste sufletele tututor celor care  l-au cunoscut, deoarece a fost un om de omenie, bun la suflet şi săritor la nevoie. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

Corpul neinsufletit al lui Nicolai Vetragon va fi depus miine, 10 aprilie la sediul central al S. A. “Apa-Canal Chisinau”, str. Albisoara, 38, cu incepere de la ora10.30. Rudele, prietenii si toti cei care l-au cunoscut pe Nicolai Vetragon pot sa vina sa isi ia ramas bun.